Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Blogi

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Kangastaulu

Lauantai 13.8.2016 klo 20:35 - Anu

Kankainen sisustustaulu on nopea ja parhaimmillaan edullinen tapa luoda näyttävä katseenvangitsija olo- tai makuuhuoneeseen. Taulusta voi tehdä myös näppärän muistitaulun eteiseen tai lastenhuoneeseen. Sen valmistus onnistu jokaiselta.

Siirry lukemaan ohjetta...

OMPELIMOSTA: Näin syntyi pitsinen ylioppilasmekko!

Perjantai 1.7.2016 klo 20:34 - Anu

Huhtikuun puolivälissä kävimme työhuoneella lävitse asiakkaan ideoita juhlamekosta kevään ylioppilasjuhlia varten. Reilun puolen tunnin aikana kävimme lävitse asiakkaan mukana tuoman mallikuvan ja kankaat. Katsoimme kaikki yksityiskohdat lävitse ja mittojen oton jälkeen minä jäin tyhjän kaavapaperin eteen.

WP_20160424_001.jpg

Lue lisää »

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Verhot, kankaan esikäsittely

Sunnuntai 29.11.2015 klo 15:53 - Anu

Ennen kun aloitat verhojen ompelun, mieti tarvitseeko verhokankaasi esikäsittelyä eli kankaan kutistamista. Kangas saattaa kutistua ensimmäisessä vesipesussa parista prosentista jopa yli kymmeneen prosenttiin, joka näkyy verhon pituudessa jo merkittävästi.

Siirry lukemaan ohjetta...

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Purjerengasverho

Sunnuntai 1.11.2015 klo 15:24 - Anu

Purjerenkaat ovat yksi tapa ripustaa verhot tankoon. Ne tuovat verhoihin viimeistellyn ilmeen ja soveltuvat tyyliltään esimerkiksi mökeille, veneisiin ja merihenkiseen sisustukseen, mutta eri kangas ja rengasvalinnoilla voi luoda purjerengasverhot tyyliin kuin tyyliin.

Purjerenkaita on saatavilla niin metallisina kuin muovisinakin. Tämä ohje keskittyy nimenomaa muovisten renkaiden kiinnitykseen. Ohjetta voi toki soveltaa myös muihin renkaisiin.

Siirry lukemaan ohjetta...

Arvonnan voittaja

Perjantai 4.9.2015 klo 19:57 - Anu

31.8.2015 päättyi aika osallistua arvontaan. Arvontaan osallistui kaikki jotakin blogiteksiä kommentoineet. Arvonnan palkintona on 100 €:n lahjakortti. Lahjakortin voi käyttää verkkokaupassamme tai ompelimossamme.

Arvonnan voittaja on Irkku Kilpinen! Onnea voittajalle!

Voittaja voi olla yhteydessä yhteydenottolomakkeella, jotta voimme antaa tarkemmat ohjeet lahjakortin käytöstä.

Kiitos vielä kaikille arvontaan osallistujille.

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Sivuverhot - Verhonauhan poimuttaminen

Sunnuntai 28.6.2015 klo 20:30 - Anu

Kuten kirjoituksessa yläkäänteen ompelusta totesin, verhonauhoja on lukematon määrä. Niillä saa aikaan erilaisia laskoksia, poimutelmia tai aivan pientä rypytystä. Nauhoja on myös eri ripustusvaihtoehtoihin: tankoon pujotettavia, koukuilla kiskoon kiinnitettäviä tai tarranauhalla kiinnitettäviä. Esimerkiksi osa tankoon pujotettavista verhonauhoista ei vaadi erillistä poimuttamista, vaan ne voidaan pujottaa suoraan tankoon piilolenkkien avulla, mutta on myös nauhoja, jotka vaativat poimuttamista. Tässä neuvoja, kuinka saat poimutettua nauhan siististi.

Siirry lukemaan ohjetta...

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Verhot - Kankaan menekin arviointi

Lauantai 27.6.2015 klo 20:49 - Anu

Kun olet mitannut, kuinka pitkät vehot tarvitset, seuraava vaihe on kankaan menekin arviointi. Kankaan menekkiin vaikuttaa tietenkin verhojen valmispituus ja se, millaiset käänteet haluat verhoihin, mutta kankaan menekkiin vaikuttaa myös se, ompeletko verhosta myös sivut sekä mahdollinen kuviokohdistus.

Siirry lukemaan ohjetta...

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Verhot - Näin valitset sopivan pituiset verhot!

Perjantai 26.6.2015 klo 13:52 - Anu

Suorien sivuverhojen pituus valitaan usein yltämään joko ikkunalautaan tai lattiaan. Verhojen pituudeksi voidaan valita, kuitenkin myös muita mittoja, nämä ohjeet ovat käyttökelpoisia myös niissä tapauksissa. Ikkunalaudan tai lattian lisäksi pituus voidaan valita esimerkiksi ikkunan edessä olevan huonekalun mukaan. Verhot voivat olla myös ylipitkät, jolloin ne laskeutuvat juhlavasti lattialle.

Siirry lukemaan ohjetta...

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Vuoritetut verhot - Miksi vuorittaa verhot?

Lauantai 6.6.2015 klo 21:41 - Anu

Vuoritetuista verhoista tietoa etsiessäni vastaan tuli monta syytä, miksi vuorata verhot. Verhoja ommellessa olen huomannut, että erityisesti kaksi syytä vaikuutta siihen, miksi jotkut haluavat verhot vuorata: verhojen suojaaminen auringonvalolta sekä verhoista saadaan pimentäviä.

Siirry lukemaan ohjetta...

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Sivuverhot - Yläkäänteen ompelu

Lauantai 6.6.2015 klo 21:31 - Anu

Kun olet ommellut verhosta sivut ja alareunan, seuraavana vuorossa on yläkäänteen ompelu. Yläkäänteen ompelun ensimmäinen työvaihe on verhon mittaaminen ja yläreunan suoristaminen. Mikäli se on vain mahdollista, mittaus tulisi suorittaa leikkuupoydällä niin, että verhon saa levitettyä pöydälle suoraksi (TAPA 1). Mutta mikäli leikkuupoytä on lyhyempi kuin verhon valmispituus+ylareunan saumavarat, kannattaa kokeilla TAPAA 2. Yläreunaan tarvittavan saumavaran määrä riippuu täysin siitä, millaisen yläkäänteen haluat. Vaihtoehtoja on paljon, mutta niitä on helppo lähteä karsimaan pelkästään sillä, miten verhot ripustetaan. Tuleeko verho tankoon, kiskoon nipsuilla tai koukuilla vai kiinnitetäänkö verho tarranauhalla?  Vaihtoehdoista lisää tavan 1 ja 2 jälkeen.

Siirry lukemaan ohjetta...

Lue lisää »

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Sivuverhot - Alakäänteen ompelu

Lauantai 6.6.2015 klo 21:27 - Anu

Sivuverhoja valmistettaessa sivujen ompelun jälkeen ommellaan alakäänne. Valitettavan usein huomaa, että verhokangasta ostettaessa pihistellään ja käänteisiin jätetään liian vähän saumavaroja. Ajatellaan, että muutaman sentin alakäänne on riittävä, mutta siistin alakäänteen leveys on noin 8-12 cm. Päärme voi olla kampeampi, mikäli verhot ovat lyhyet ja puolestaan leveämpi, mikäli verhot ovat pitkät. Sen lisäski päärme kannattaa ommella kaksinkertaisena (symbolikuva 1). Näin se on siisti myös silloin, kun valo pääsee kuultamaan verhon lävitse. Kaksinkertainen käänne tuo myös verhon alareunaan lisää painoa ja auttaa verhoa laskeutumaan kauniisti.

Siirry lukemaan ohjetta...

Lue lisää »

OHJEITA SISUSTUSOMPELUUN: Sivuverhot - Sivujen ompelu

Lauantai 6.6.2015 klo 21:15 - Anu

Sivuverhojen ompelu aloitetaan sivujen ompelulla. Sopiva tikinpituus verhoja ommellessa on noin 4-4,5 mm.

Mikäli kankaan hulpioreuna on siisti eikä kiristä, sivua ei välttämättä tarvitse ommella (symbolikuva 1) tai se voidaan kääntää vain kerran (symbolikuva 2). Käänteen leveys kannattaa olla riittävän leveä, jotta se ei kierrä ikävästi näkyviin. Hyvä leveys on noin 2-4 cm. Itse käytän noin 2,5 cm käännettä.

Siirry lukemaan ohjetta...

Lue lisää »