Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Ateljee-ompelimo designHELMI - Ohjeita

|   Palvelut   |   Hinnasto   |   Ohjeita ompelimoasiakkaalle   |   Kuva-albumi   |   Yhteystiedot   |

Kun saavut paikalle

Ompelimo sijaitsee osoitteessa Pohjoisesplanadi 37 sisäpihalla. Sisäpihalla c-rapun ovessa on ovipuhelin. Soittamalla "ompelimo"-ovikelloa, avamme sinulle oven. Ompelimo löytyy kolmannesta kerroksesta. Kulku hissillä tai portaita pitkin. Kolmannessa kerroksessa ompelimon ovessa on ovikello. Ompelimoon pääset kulkemaan myös Halosen myymälän kautta, tarvittaessa voit pyytää myyjiltä apua.

Ohjeita sisustusompeluasiakkaalle

Kun tuot kankaan ommeltavaksi, valmistaudu ottamalla tarkat mitat, sillä sisustusteksiilit ommellaan asiakkaan ilmoittamien mittojen mukaan. Blogissa on ohjeet verhojen mittaamista varten. Blogista löydät ohjeet myös verhokankaan menekin arviointiin. Mikäli haluat teettää uuden teksitiilin vanhan tilalle, voit ottaa myös vanhan mukaan. Saamme siitä mitat ja mallin
Sinulla ei tarvitse olla tarkkaa mallia tai kangasta tiedossa, kun tulet. Voimme lähteä yhdessä suunnittelemaan uudet verhot ja muut sisustustekstiilit. Suunnittelua helpottaa, jos sinulla on mukana kuvia ja mittoja tilasta, johon haluat uudistusta.

Ohjeita vaatteen korjausompeluasiakkaalle

Tuothan korjaukseen vain puhtaita vaatteita. Korjauksen yhteydessä vaatteita silitetään ja lika saattaa tarttua pysyvästi tuotteeseen. Puhdasta vaatetta on myös ilo korjata.

Puuvillainen tai pellavainen vaate saattaa kutistua ensimmäisessä pesussa Sen vuoksi olisi hyvä, että myös uusi vaate olisi pesty ennen kuin vaatetta korjataan. Esimerkiksi lahkeen tai helman lyhennyksessä tällä voi olla merkitystä.
Juhla-asun korjaussovitukseen tulisi ottaa mukaan alusvaatteet (rintaliivin, korsetti, alushame, vannehame) ja kengät, joiden kanssa asua tulee pitämään, mikäli ne vaikuttavat korjaukseen. Esimerkiksi rintaliivit vaikuttavat rintojen ympärykseen toppauksista riippuen useita senttejä, mutta myös rinnan korjauteen. Muotoilevista alusvaatteista puhumattakaan. Alushameet ovat tärkeitä helmaa lyhennettäessä. Vannehameen kanssa helman pituus voi nousta useita kymmeniä senttejä, ja vaikuttaa myös helman muotoon. Vaikkei alushameessa olisikaan vanteita, voi lyhennyksen jälkeen alushame pitkistää helman alta, jos alushameen pituutta ei ole huomioitu sovituksessa. Tämän vuoksi kannattaa nähdä vaiva ottamalla sovitukseen mukaan alusvaatteet ja kengät, joiden kanssa asua tulee pitämään. Lopputulos palkitsee
Tuo juhla-asusi korjaukseen hyvissä ajoin, vähintään kuukautta ennen juhliasi, sillä ennen juhlasesonkia korjausompelussa saattaa olla ruuhkaa. Voit myös varata korjausajan ompelimostamme etukäteen, jolloin juuri sinun puvullesi on varattu aikaa ennen juhliasi. Korjaamme toki myös lyhyellä varoitusajalle, mikäli aikaa vain löytyy. Soita ja kysy!

Ohjeita vaatteen mittatilausasiakkaalle

Halutessasi teettää mittatilusvaatteen, kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Pienemmät mittatilaustyös valmistuvat lyhyemmälläkin valmistusajalla, mutta esimerkiksi hääpuvun kanssa kannattaa varata 3-6 kk valmistusaikaa, jotta voimme yhdessä suunnitella unelmiesi puvun ja ehdimme toteuttaa pienimmätkin yksityiskohdat.
Ensimmäinen tapaaminen: Kun halaut teettää mittatilausvaatteen, varaa aika ensimmäiseen tapaamiseen. Käymme lävitse, mitä haluaisit teettää, minne vaate on tulossa, millä aikataululla vaatetta tarvitset, mikä on budjettisi jne. Sinun ei tarvitse vielä ennen tapaamista tietää tarkkaan, mitä haluat. Voimme ideoisa yhdessä. Toki sinulla voi olla jo olemassa esimerkiksi ideakuva tai kangas tiedossa.
Toinen tapaaminen: Toisessa tapaamisessa käymme lävitse yhdessä ideoimamme vaatteen tuotekuvat lävitse ja teemme niihin vielä tarvittavia muutoksia. Saat lopullisen hinta-arvion, kun malli on tiedossa. Otamme sinusta mitat, jonka pohjalta vaatteen kaavaa lähdetään piirtämään. Tässä kohtaa viimeistään kankaan hankinta tulee ajankohtaiseksi. Sinulla voi olla jo kangas, voit valita ehdottamani kankaan, voit aloittaa kankaan etsinnän tai voimme mennä yhdessä kangaskauppaan.
1-3 sovitusta: Mallista riippuen mittatilausvaatteen valmistuksessa tarvitaan 1-3 sovitusta, jotka kestävät noin puoli tuntia. Sovituksissa tulisi olla mukana alusvaatteet (rintaliivit, korsetti, alushame, vannehame) ja kengät, joiden kanssa asua tulee pitämään.
Viimeinen sovitus: Ennen kuin vaate on valmis luovutettavaksi, se sovitetaan vielä viimeisen kerran. Tarkistamme, että kaikki on kunnossa ja vaate istuu moitteetta. Kun kaikki on kunnossa, vaate pakataan sinulle hoito-ohjeiden kanssa mukaan.
Seuraava vaate: Seuraava samalla kaavalla tehty mittatilausvaate - 20 %.